charger people app

Använda bil (Nissan Leaf)

Dessa intrsuktioner hittar du även i bilpärmen i bilens handskfack.

Låsa upp bilen

1. Starta bokningen och öppna bilen

Längst ner på sidan/i appen finns en grön nyckel-ikon, klickar du på den ser du din aktiva bokning.

Ställ dig vid bilen och tryck och håll ner "Starta bokning"-knappen. Vänta upp till 60 sekunder innan bilen öppnar sig. Nu är det bara att kliva in i bilen, öppna handskfacket och ta ut nyckeln till bilen, och läs instruktionspärmen om hur bilen fungerar och vad du ska tänka på, inklusive info om hur du ska avsluta bokningen!

Reservera

Använda bilen

1. Dra ut laddningskabeln

Efter att du har öppnat bilen med din OurGreenCar-app och öppnat bilen. Tryck på ladd-lucka-knappen till vänster i bilen. Nu har du låst upp låsmekanismen och kan dra ut ladd-kabeln från bilen i fronten -och lägg denna sedan i sin avsedda väska i bagageutrymmet.

2. Gör en skadebesiktning

Gör en skadebesiktning på bilens utsida och insida, notera eventuella skador i skadeprotokollet längst bak i pärmen i handskfacket. Kontrollera också att laddkabel/kablar är i bilens bagageutrymme (Det kan finnas mer än en, antalet står i skadeprotokollet) Bilen ska inte vara onormalt nedsmutsad. Dokumentera i så fall detta i skaderapporten och meddela OurGreenCar.

3. Starta bilen

Ta nyckeln från handskfacket och lägg den i fickan / eller i mitten på konsolen – där du är bekväm med att förvara nyckeln. Starta bilen genom att hålla fotbromsen nedtryckt och tryck på start-knappen (OBS, det kan ta några sekunder innan den går att starta) Glöm ej dra ur handbromsen. Instruktionshäfte om bilens grundläggande funktionalitet finns ibland böckerna i bilen.

Nyckeln använder du sedan som en vanlig bilnyckel under hela hyresperioden (När du går ut tar du med dig nyckeln och denna använder du som vanligt för att låsa/ låsa upp bilen). Appen behöver du bara använda när du nu ska avsluta hyresperioden och lämna bilen.

Tänk på personen som ska använda bilen efter dig! Om du anländer till ett varuhus eller p-hus, leta upp en laddplats och ladda bilen med tillhörande kablar medan du gör dina ärenden!

Startknapp

Lämna tillbaka bilen

1. Parkera bilen

Parkera bilen på avsedd OurGreenCar-märkt bilpoolsplats (adressen till bilens hemplats står i din app bredvid bilen du bokat).

2. Stäng av bilen

Stäng av bilen, dra åt handbromsen och lägg nyckeln i botten av handskfacket. Kontrollera så att du inte har kvarglömda grejer i bilen eller bagaget. Har du grejer i bilen: lyft ut dessa innan du påbörjar låsning.

3. Sätt i laddningskabeln

Öppna laddnings-luckan på bilen, Koppla på tillhörande laddkabel till bilen.

4. Avsluta bokningen

Avsluta bokningen i appen när du är och vänta upp till 60 sekunder tills du hör bilen låsa sig. Klart! Om det inte fungerar: Läs "Vanliga frågor och svar".

Laddning

Det finns två laddkabeltyper i bilen. Den ena är för laddstolpar och publika laddare (2 stora kontakter i var ände) även kallat ”Mode 3-kabel”

Mode 3-kabel

Den andra kabeln är med vanlig 230V-kontakt i ena änden och är för vanliga strömhål i väggen som du har i hemmet, garaget eller sommarstugan, på bilden nedan. Denna heter Flexi-charge. Flexi-charge laddar i regel långsammare.

När du är ute och kör, försök alltid hitta en P-plats i exempelvis P-huset, varuhuset eller på IKEA där du kan ladda bilen. Behöver hitta laddstation har bilen inbyggd GPS med just laddstationer i din närhet.

Flexi-charge-kabel

Hitta laddstation

Du kan alltid smidigt hitta en laddstation genom bilens inbyggda GPS.

Gå in på "MAP", tryck på "Navi", välj "Ny destination" > "Laddstation". Nu visas avståndet till närliggande laddstationer.