charger people app

Boka fordon

Ladda ner vår app

Ladda ner vår app till iOS från Apple AppStore, eller till Android från Google Play.

Starta appen och logga in med användaruppgifterna du fick när du registerera dig för fordonspoolen.

Boka fordon

1. Översikt

Bokningssidan ger dig en översikt kring vilka fordon som finns och är bokningsbara. På bilarna ser du en batteriprocent och en batterisymbol som talar om hur mycket kapacitet du har på batteriet.

Nedanför varje fordon ser du klockslag. Är det ifyllt grått under de olika klockslagen betyder det att fordonet är bokat. Är det vitt är fordonet tillgängligt. Det står också en kort rad om statusen, exempelvis "Uppbokad mer/mindre än i 24 timmar".

Valbara fordon

2. Välj dag och klockslag

Välj från och till vilken dag och tid du vill boka fordonet.

3. Bekräfta

När du valt din önskade tid, och "Boka"-knappen blir grön så kan du trycka på boka. Du får nu ett meddelande som säger "Bokningen sparad och lyckad!"

Tips! OurGreenCar har en medåkningsfunktion vilken du kan slå av eller på ifall du vill tillgängliggöra platser i bilen för andra att åka med. Skriv då exempelvis "Till Centralstationen och tillbaka igen kl 17.00.". Kanske får du med dig en granne på köpet så ni kan spara på miljön.

Reservera

4. Använda fordon

Bil

När det är dags att använda bilen låser du upp bilen via din mobiltelefon, tryck på nyckelsymbolen i mitten i menyn, du låser sedan upp bilen genom att hålla inne på "Starta bokning"-knappen.

Cykel

Beroende på vilken fordonspool du tillhör fungerar cykelupplåsningen olika. Se din lokala bokningsportal för mer information om hur du använder och låser upp cyklarna.

Reservera